Προς νέα διασταύρωση για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Προ των πυλών  βρίσκεται νέα διασταύρωση στοιχείων από αρχεία του δημοσίου για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων. Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν ενδείξεις ότι τους τελευταίους μήνες αυξήθηκε και πάλι ο αριθμός των ανασφάλιστων ΙΧ που κυκλοφορούν στους δρόμους. Με δεδομένο ότι έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και η επικαιροποίηση των στοιχείων στα διάφορα αρχεία της δημόσιας διοίκησης για τα οχήματα, τα λάθη που εμφανίστηκαν κατά την αρχική διασταύρωση δεν αναμένεται να επαναληφθούν.

Σημειώνεται ότι βάσει νομοθεσίας η διασταύρωση για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων γίνεται δυο φορές τον χρόνο, υποχρέωση της δημόσιας διοίκησης η οποία όμως για τεχνικούς λόγους δεν έχει τηρηθεί. Η επόμενη διασταύρωση μεταξύ του αρχείου των ασφαλισμένων ΙΧ που τηρούν οι ασφαλιστικές εταιρείες και του αρχείου των οχημάτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία που τηρείται στη φορολογική διοίκηση προγραμματίζεται να γίνει εντός του επόμενου διμήνου.

Όσοι από την διασταύρωση εντοπισθούν να έχουν όχημα σε κυκλοφορία χωρίς να το έχουν ασφαλίσει θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα εξής πρόστιμα:

-100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ.

-150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ. και άνω

– 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κ.εκ..