Οι υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο από νεροποντή αποζημιώνονται μόνο τους χειμερινούς μήνες;

Υπάρχουν ορισμένοι πελάτες που ζητούν την παροχή Φυσικά Φαινόμενα για το όχημα τους μόνο τους χειμερινούς μήνες. Λησμονούν όμως πως τα τελευταία χρόνια βρέχει και το καλοκαίρι! Με αφορμή την σφοδρή καταιγίδα το nextdeal.gr υπενθυμίζει.

Οι υλικές ζημιές που προκαλούνται σε ένα όχημα από Νεροποντή, Κακοκαιρία και εν γένει Φυσικά Φαινόμενα αποζημιώνονται όλες τις εποχές του χρόνου με την προϋπόθεση πως η κάλυψη περιλαμβάνεται εντός του ασφαλιστηρίου συμβολαίου!

Η παροχή «Φυσικά Φαινόμενα» συμβολαίων οχημάτων συμπεριλαμβάνει επιπλέον της Νεροποντής/ Πλημμύρας/ Καταιγίδας και τα φαινόμενα θύελλα, χαλάζι, χιόνι, τυφώνα, λαίλαπα, ανεμοθύελλα, έκρηξη ηφαιστείου και σεισμό και ανάλογα την εταιρεία. Αποζημιώνει τις υλικές ζημιές που θα δημιουργηθούν συνεπεία των φαινομένων αυτών έως και του ανώτατου ασφαλιζόμενου κεφαλαίου.

Προϋπόθεση για την καταβολή της αποζημίωσης είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά την ημερομηνία, την ώρα και την περιοχή που συνέβη το ζημιογόνο γεγονός.

Σε ορισμένες εταιρείες η κάλυψη Φυσικά Φαινόμενα παρέχεται χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου ή ακόμα και με μια ελάχιστη συμμετοχή πχ 60, 100, 150, 200, 300 ευρώ κ.α. στο σύνολο της ζημιάς ή ακόμα και με μείωση ή εξάλειψη της συμμετοχής του ασφαλισμένου σε περίπτωση επισκευής του οχήματος σε συνεργαζόμενο με την ασφαλιστική εταιρεία συνεργείο. Η παροχή δίδεται είτε εντός των προαιρετικών προγραμμάτων ασφάλισης φωτιάς-κλοπής είτε μεμονωμένα και ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία ενώ το κόστος της παροχής είτε συμπεριλαμβάνεται μέσα στο συνολικό κόστος του πακέτου είτε κοστολογείται μεμονωμένα με ελάχιστο ποσό πχ 4,5,6,7 ευρώ κ.α. το εξάμηνο ανάλογα τα χαρακτηριστικά του οχήματος και την εταιρεία.

Συνεπώς για τόσα λίγα ευρώ είναι προτιμότερο να παραμένει ασφαλισμένο το όχημα για Φυσικά Φαινόμενα όλες τις εποχές του έτους! Διότι αγαπητέ φίλε Πελάτη δεν γνωρίζεις ούτε την χρονική στιγμή ούτε την τοποθεσία που θα συμβεί μια ξαφνική Νεροποντή και μια Πλημμύρα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τον προσωπικό σας διαμεσολαβητή.

ΠΗΓΗ.https://www.nextdeal.gr/asfalistis/diamesolavisi/107135/oi-ylikes-zimies-sto-aytokinito-apo-neroponti-apozimionontai-mono?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=%CE%A4%CE%BF+%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%87%CF%81%CF%8C+%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD+%CE%B1%CF%80%CF%8C+%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CE%91%CE%95%CE%95%CE%93%CE%91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *